Waarom Qigong?

Waarom Qigong?

Chi Neng Qigong

HomeChi Neng QigongWaarom Qigong?

AGENDA

~
Door oefeningen te herhalen, ontwikkel je kracht en innerlijke balans.
~

Waarom Qigong?

Redenen waarom Chi Neng Qigong goed voor je is!

Chi Neng Qigong verhoogt je hartcoherentie
Het hart is een spier. Door de activerende oefeningen van Chi Neng Qigong wordt die spier sterker gemaakt, waardoor je hart efficiënter gaat pompen door meer bloed per slag te verplaatsen. Doordat het getrainde hart zoveel efficiënter werkt, wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht.

Chi Neng Qigong helpt je overtollig gewicht te verliezen en je gewicht op peil te houden
Bewegen is essentieel voor het kwijtraken van gewicht en het daarna op dat peil te houden. Dat komt doordat de bewegingen je metabolisme (de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt) verhoogt.

Chi Neng Qigong vermindert de kans op een hartkwaal
Beweging vermindert het klonteren van het bloed, waardoor je de kans dat je een hartkwaal krijgt wordt verkleind. De mensen die niet bewegen lopen twee maal zoveel kans om een hartkwaal te krijgen.

Chi Neng Qigong reguleert je bloedsuikergehalte
Bewegen helpt om de glucosegehalten van je lichaam op peil te houden, wat extra belangrijk is voor diabetici of diegenen die het risico lopen om diabeet te worden.

Chi Neng Qigong helpt om je pijntolerantie te verhogen
Door het endorfine-gehalte (de natuurlijke pijnstillers in je lichaam) te verhogen kan Chi Neng Qigong helpen om pijn te verlichten, zoals PMS symptomen en menstruatiepijn. De diepe ademhaling tijden het bewegen zorgt ervoor dat er meer zuurstof in de bloedbaan wordt gebracht, waardoor het de baarmoeder helpt ontspannen.

Chi Neng Qigong kan de kans om zwanger te worden verhogen en kan zorgen voor een makkelijkere zwangerschap en geboorte. Wij hebben zelfs een specifieke handleiding geschreven over wat wel en niet te doen om bovenstaande te bereiken.

Chi Neng Qigong verlaagt je fysieke en emotionele spanningen, minder stress
Chi Neng Qigong verlaagt niet alleen je fysieke en emotionele spanningen, maar het kan ook angstaanvallen en depressie verlichten.

Chi Neng Qigong verbetert je vermogen tot nadenken
Chi Neng Qigong verhoogt je productiviteit door je te helpen je hoofd rustiger te maken, zodat je verfrist kunt werken en je concentratie beter is. De concentratie wordt specifiek getraind.

Chi Neng Qigong zorgt voor een jonger en gezonder lichaam
We geven ieder jaar geld uit om een gezond en jong lichaam te houden. Regelmatig Chi Neng Qigong beoefenen kan je helpen om het ouder worden van je lichaam te vertragen.

Chi Neng Qigong verbetert je slaap
Doordat je spieren minder gespannen zijn en je hoofd rustiger zal je makkelijker kunnen ontspannen gedurende de nacht. Je zult sneller in slaap vallen, dieper slapen en meer verfrist wakker worden.

Chi Neng Qigong:

– reguleert je bloeddruk
– zorgt voor een betere bloedsomloop en sterkere longen
– geeft een gezondere huidskleur en helpt je huid elastisch te blijven
– maakt je lichaam flexibeler
– vermindert rugpijnen 
– helpt oudere mensen langer zelfstandig te blijven
– versterkt het immuunsysteem, waardoor je minder kans loopt om ziek te worden
– reguleert je afvalproductie
– geeft je meer energie
– maakt je gezonder
– geeft je een gevoel van innerlijke kracht en rust

Wil je gelukkiger en vrolijker worden? Chi Neng Qigong vergroot je zelfverzekerdheid door je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en uiterlijk te verbeteren, je hebt meer controle over jezelf. Chi Neng Qigong helpt niet alleen lichamelijke problemen op te lossen, maar het kan ook diezelfde problemen voorkomen.

Bovenstaande uitspraken zijn gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek dat in het Huaxia Center door Dr. Pang Ming is gedaan en op de ervaringen van onze studenten sinds 1998.

Nu je hebt gezien wat Chi Neng Qigong voor je kan doen, wat houdt je nog tegen om te beginnen?